skip to Main Content
46 41 79 50 info@bioenergiser.no Min konto

Det gjør kanskje det, i alle fall for de som er villige til å bruke litt tid på å forstå hva som egentlig må til.

Det at du har funnet veien hit til vår hjemmeside viser at du i det miste er søkende etter informasjon.

En tekst på en webside skal være kort og presis, ellers mister folk fort interessen.
Helse er et svært komplekst tema, det er svært mange ting å ta hensyn til, så det er umulig å gi ett kort svar som gir noe særlig mening.

Det du leser her er noe av det grunnleggende man må vite om. Om du vil ha det mer detaljert kan du lese boken Powered by Nature
som du finner på siden her. Den er skrevet på Norsk og det tok over 10 år med studier og forsøk for å skrive denne boken.

Den er på en måte en enkel bruksanvisning for kroppen.

Helsen din er som ett stort puslespill hvor alle brikker er like viktige for å få hele bildet, ingen brikker kan utelates.  I haugen med brikker ligger det også mange brikker som ikke hører hjemme. Det er belastende ting som kroppen ikke skal ha.

Skal man snu helsen fra dårlig til god så er det viktig å få på plass alle brikkene.

Du får ikke kjørt bilen din om du setter på kun ett hjul, alle må på for å kunne kjøre, mulig man kan tvinge den litt fremover, men det går ikke helt bra.

Det å begynne å spise litt sunnere er kun en brikke, eller som å sette på kun ett hjul på bilen.

Feilen svært mange gjør i søken etter bedre helse er at de setter på kun ett eller to hjul. Man får ikke kjørt, det hjelper ikke. mange tar da av hjulene igjen og setter på ett annet hjul, får fremdeles ikke kjørt, det hjelper ikke.

Det er først når alle hjul er på plass at man kommer fremmover…

Derfor er det viktig å begynne å legge på plass brikker og ikke ta de vekk igjen.

 

Forståelse av sykdom

Det neste store fremskritt innen helse vil bli bestemt av hva folk er villige til å gjøre for seg selv og sin familie.. Imidlertid er vilje bare en del av likningen, den andre er å vite hva som skal gjøres.

Det kan være til inspirasjon å vite at forventet levealder dersom man gjør alt riktig og lever under optimale forhold er ca. 120 år. De fleste i den vestlige verden er ikke i nærheten av å leve så lenge.  Om man ser på statistikken så er dødsårsak nummer en hjertesykdom, nummer to er kreft og nummer tre riktig bruk av foreskrevet legemiddel. Det er svært få som dør av alderdom. Våre typiske livsstilsykdommer er forløper til disse tre dødsårsaker.

Man må også huske på at de som er virkelig gamle i dag aldri har levd slik som vi lever nå i dag. Det er ikke så mange av de som vokser opp i dag som kommer til å bli så veldig gamle. Forskere sier at noen av generasjonene som vokser opp i dag kommer til å dø før sine foreldre.  Dette kan man så klart gjøre noe med, om man er villig til å ta ansvar for egen helse.

Sykdom blir fremstilt som noe som er så sammensatt og komplisert at det ikke skal være mulig for vanlige mennesker å skjønne noe av. Det trenger ikke  å være så vanskelig om man er villig til å spandere noen timer på å forsøke å forstå.

Er du interessert i å dø av alderdom er det ting du må vite, ellers blir du en del av statistikken over de som dør som følge av selvpåførte livsstils sykdommer.

Første skritt er å glemme alt du har blitt fortalt og begynne med blanke ark.

For å gjøre det enkelt kan vi si at det finnes kun en sykdom.

Høres litt for enkelt ut, men kanskje ikke.

Alle levende organismer består av levende celler. Kroppen vår er i realiteten kun milliarder av celler som jobber sammen. Hver enkelt celle er en selvstendig biokjemisk fabrikk. Denne fabrikken trenger råstoff for å fungere, akkurat som en hvilken som helst annen fabrikk.

Celler har fem fysiske behov: oksygen, vann, næring, sollys og jordkontakt.

Det finnes ingen behandlingsformer eller medisiner som kan eliminere cellenes fysiske behov.

Dette må være på plass uansett ellers vil ting slutte å virke slik de skal.

Realiteten er at sykdom skyldes funksjonsfeil i celler. Cellulær feilfunksjon er da den ene sykdommen. Moderne medisin mener det er tusenvis av sykdommer som alle skal behandles med forskjellige legemidler. På denne måte tar man kontroll over markedet og får monopol på hva man tror er behandling av sykdom. I realiteten dekker man kun over symptomer som følge av mangler og overbelastninger.

Den enorme pandemien av kroniske og degenerative sykdommer i dag er preget av komplekse dysfunksjoner i celler grunnet vår unormale livsstil. Dette refereres til som sykdommer med forskjellige navn. Uansett hva man velger å kalle det så oppstår sykdom på cellulært nivå.  Vi vet også i dag at nesten all sykdom har felles årsaker og felles løsninger.

Det er bare én sykdom, og det er bare to årsaker til sykdommen: mangler på essensielle elementer og /eller overbelastninger fra giftstoffer og stråling.  Dette får celler til å slutte å virke normalt..   Om celler ikke slutter å virke, vil det ikke være noen sykdom. De tusenvis av forskjellige sykdommer vi opplever er bare effekten av tusenvis av kombinasjoner av mangler og overbelastninger. Det er gjennom en kombinasjon av miljø, kosthold og vår tro, tanker og følelser. Forebygging eller reversering av sykdom handler om å forebygge og reversere cellulære feil.

Sykdomsstatistikken i den vestlige verden skyter i taket, det samme gjør medisinbruken. Om medisin virket, så ville vel sykdom statistikken gått ned?

Mer enn tre av fire vestlige har en diagnostiserbar kronisk sykdom. Dette skjer fordi nesten alle mennesker er overbelastet med giftstoffer og stråling og er svært mangelfulle i ett eller flere næringsstoffer og de elementer cellene må ha for å virke optimalt. Vår eksponering for giftige kjemikalier og stråling fra mobiler og trådløse nett svekker celler og forårsaker DNA og genetiske feil. Dette sammen med kronisk mangel av næringsstoffer vil redusere effektiviteten til alle celler i kroppen som igjen forårsaker cellefunksjonsfeil og sykdom.

Til tross for en rekke advarsler fra verdens fremste forskere innen både ernæring og strålingsfarer ser det ikke ut til at noen tar notis av dette og forsetter med sin degenerative livsstil. Sykdommer som man tidligere kun så hos eldre øker nå i epidemisk fart hos yngre mennesker. Barn er født med defekt hjerne og immunforsvar. Historisk sett ble kreft ett problem for bare 0,1 prosent av befolkningen. For hundre år siden var det 3 prosent. I dag, vil halvparten av vår befolkning få problemer med kreft i løpet av livet. Med mindre vi får dette under kontroll, vil de økonomiske og sosiale virkninger for vår nasjon bli katastrofale.

Heldigvis har vi kunnskap til å snu denne trenden. Ved å sette seg inn i og informere om hvordan man forebygger og reverserer de to årsakene til celle funksjonsfeil, kan vi forebygge og reversere nesten all sykdom på relativt kort tid.
Alle kroppens celler er selvstendige biokjemiske fabrikker. Disse trenger råstoffer som en hvilken som helst annen fabrikk.  Cellene er fabrikker som går 24 timer i døgnet.

Om man har en skofabrikk som må gå 24 timer i døgnet og man går tom for råstoff til såler, ja da vil skoene komme ut uten såler. Mangler man råstoffer for å produsere lykkehormoner, ja da produserer kroppen enkelt og greit ikke lykkehormoner.

Det hjelper heller ikke om man passer på å ha alt av råstoffer på plass i denne skofabrikken om maskinparken slutter å virke. Stopper en eller flere maskiner opp får man ikke produsert noe uansett.

For kroppen gjelder samme sak, stopper cellene opp av en grunn blir det problemer.

Eksempler på noen elementære elementer som gjør at celler slutter å virke slik de skal

Natrium / kalium-forhold i cellen

Natrium og kalium er mineraler som er kritiske for normal celle-funksjon. Det er svært viktig at det er balanse. Moderne kosthold skaper alvorlige ubalanser. Våre forfedre hadde en diett med lite natrium og mye kalium. Deres natrium / kalium forhold var ca. 1:4, som var ett resultat av å spise rikelig med frisk frukt og grønnsaker. Vårt nåværende forhold er snudd til 4: 1, et resultat av for mye salt (særlig i bearbeidet mat) og for lite frisk frukt og grønnsaker. Celler fungerer som små batterier. De har en elektrisk ladning skapt av forskjellen i mengden av kalium på innsiden av cellen og mengden av natrium utenfor. Ved å endre natrium / kalium forholdet i kosten vår, og inne i hver celle, ødelegger vi batteriet i cellen og forstyrrer kroppens selvregulering og reparasjonsfunksjoner. Ny forskning viser at man får celleskader av elektromagnetisk stråling.
En av de mest ødeleggende virkningene av denne typen stråling er at man mister litt av kalsiumet som til vanlig styrker celleveggene. Dette fører til økt lekkasje av stoffer gjennom celleveggene og kan skape mange endringer i stoffskiftet. Blant disse er skader på DNA, stoffer fra fordøyelsesenzymer som lekker ut gjennom lysosomene (små membran-tilknyttede kjerner i levende celler som normalt resirkulerer avfallsstoffer), apoptose (celledød), og at det skapes falske nerveimpulser på grunn av kalsiumlekkasje i hjernecellene (noe som forårsaker hyperaktivitet, svekker normale mentale funksjoner, for å nevne noen få dokumenterte effekter ved å utsettes for stråling fra bl.a. mobiler). Derfor skal ikke barn bruke mobiltelefoner.

Denne ubalansen kan man ikke dekke over med legemidler. Den må det rettes opp i for å få cellene til å fungere som de skal.

 

pH balansen

En annen fellesnevner for sykdom er feil pH i kroppen. Normal pH er 7.4; Hvis kroppen blir for sur er visse funksjoner i cellene avslått. Dette fører til feil og cellulær sykdom. Kreft er vanligvis et resultat av for mye syre. Problemet med pH oppstår som følge av flere små ting som gjøres feil. Bl.a. en diett rik på syredannende matvarer som sukker, hvitt mel, melkeprodukter, og brus. Stress og bekymringer. Samt det og ikke å ha kontakt med jorden som er minusladet. De fleste går med sko som har gummisåler og oppholder seg stort sett innendørs. Det å puste inn luften inne som er svært positivt ladet i motsetning til den svært negativt ladede luften utendørs bidrar også i stor grad til dette problemet. Ledende forskere mener 85 % av våre livsstilsykdommer kommer som følge av feil pH i kroppen. Noen ledetråder her som kan indikere feil pH er verking i muskler og ledd, leddgikt, slitasjegikt, sure oppstøt, uren hud, lite energi. Dette ordner man heller ikke ved hjelp av legemidler, man ordner det kun ved å få orden på pH balansen.

 

Cellemembraner

Feilkonstruerte cellemembraner er en annen vanlig årsak til sykdom. Hver celle i kroppen har en beskyttende hinne som kalles cellemembranen. Alt som går inn eller ut av cellen må passere gjennom membranen. Denne er som en portvokter som gjør at bare de riktige tingene går inn og ut. Feilkonstruerte cellemembraner forårsaker cellefeil og sykdom. For å forebygge og reversere sykdom, må de milliarder av nye celler vi skaper hver dag bygges med de riktige råstoffene. De fettsyrer og vegetabilske oljer som er normale i vårt kosthold i dag er helt feil råstoff. Historisk sett var forholdet mellom Omega-6 og Omega-3-oljer i kostholdet vårt 1: 1. Det er det kroppen er konstruert for å ha.  På 1960 tallet var forholdet i snitt 4:1. I dag er snittet i Europa 15:1 og i USA 25: 1. Tester viser at det er kun 5 % av befolkningen som har normale verdier.  Feil balanse vil føre til sykdom. Omega 6 finner man i nesten alle hel og halv fabrikatet matvarer. Det er også overskudd av Omega 6 i de fleste oppdrettsdyr da de får helt feil for som består av store mengder omega 6.
Kutt ut alle behandlet oljer og supplere med sunne oljer. En radikal omlegging av kosten er nødvendig om man skal rette opp i dette forholdet og unngå sykdom.
Feil forhold mellom Omega 3 og 6 er også særdeles betennelsesfremmende. Omega 6 skaper betennelser og omega 3 fjerner.  Er forholdet feil kroppen så vil det bli skapt betennelser som følge av dette. Dette er den viktigste underliggende årsak til hjerte/kar sykdom.

 

Betennelser

Felles for nesten all sykdom er en prosess som kalles betennelse. Betennelse genererer frie radikaler som skader cellemembraner, DNA, og celler generelt. Resultatet er hurtigere aldring av celler og sykdom. For å forhindre eller reversere dette er det nødvendig å hindre eller reversere betennelse. Betennelsen skyldes først og fremst vår svært dårlige diett. Feil Omega 3-6 forlhold og feil pH balanse.

Sukker, hvitt mel, melkeprodukter, oppdrettskjøtt, og behandlet oljer er alle pro-inflammatorisk. Det å ha en diett som er basert på pro-inflammatoriske stoffer og lav i anti-inflammatoriske stoffer, er en stor medvirkende årsak til at en stor del av befolkningen nå lider av kronisk betennelse og sykdom.

Er man overvektig forsterkes problemet ytterligere da fettceller produserer en konstant flom av inflammatoriske kjemikalier. For å forebygge og reversere betennelse må man, unngå inflammatoriske matvarer og spis en diett rik på friske grønnsaker, frukt og antioksidanter og få på plass riktig mengde Omega 3 i forhold til Omega 6.

Som du kanskje skjønner, så vil bruk av smertestillende ved betennelser kun dekke over et alvorlig problem. Man gjør ingen ting med årsaken om man bruker smertestillende. Problemet eskalerer uten at du merker det da varselsignalet om at noe er galt er slått av ved hjelp av medikamenter.

Opphoping av giftstoffer

En annen faktor som er med på å forringe vår helse, er opphoping av giftstoffer i cellene. Vi utsettes i det daglige for enorme mengder kjemikalier. I snitt har et voksent menneske nå i dag ca 7-800 giftstoffer i kroppen, et barn har i snitt 287 som er direkte overført fra mor. Mat, pleieprodukter, klær, leker og luften inneholder store mengder giftstoffer. Fleece for eksempel, er merket med kreftfremkallende i USA. Dette er ikke uten grunn.

 

Stråling fra mobilnett og elektriske installasjoner

Utviklingen går raskt i den teknologiske verden og det har nå den siste tiden kommet urovekkende mange rapporter om skader som følge av eksponering for EMF.
All stråling vil kunne påvirke kroppen negativt.  Det forstyrrer kroppens elektriske system. Kroppens celler produserer strøm og mange av prosessene i kroppen styres av svake strømsignaler.

Mer enn 10.000 forskningsartikler bekrefter nå skader på celler og DNA.

Forskere har funnet at stråling blant annet:

 

 • medfører redusert immunforsvar, og stress i cellene.
 • skader DNA, gener og gir flere allergier. søvnforstyrrelser.
 • gir økt risiko for svulst i hodet hos dem som bruker mobilen mye.
 • skader barn raskere og mer alvorlig enn voksne.
 • redusere sædkvaliteten med 30 % hvis man har mobiltelefonen i lommen og øker faren for prostata kreft.
 • Øker faren for brystkreft om mobiltelefon oppbevares i brystholder.
 • Gir permanente skader på egg hos kvinner om mobiltelefon eller nettbrett holdes i fanget.
 • øker hjertefrekvensen og høyner blodtrykket
 • får blodet til å klumpe seg, som hos kreftpasienter
 • åpner den viktige blod-hjerne-barrieren
 • setter mastcellene i huden i alarmberedskap

Det kanskje være enklere å forstå at dette er svært skadelig om man får vite at alle involverte parter her har frasagt seg ethvert ansvar for skader som følge av belastning fra stråling. Mobiltelefonselskapene, telekommunikasjons bransjen og forsikringsselskapene har alle gått ut og fraskrevet seg ethvert ansvar. Hvilke signaler føler du at dette gir, at stråling er ufarlig eller skadelig?  Det har også i den siste tiden vært flere høyesterettsdommer som har slått fast at stråling har vært årsak til bla hjernekreft.

 

Til ettertanke

Tragisk nok er svært mange barn i dag født syke. De mangler og overbelastninger som foreldrene har overføres og degenererer helsen til fosteret, og dermed barnets helse.

Dagens bearbeidede substanser man kaller mat er et fast innslag i de fleste hjem i den vestlige verden. Det er derfor de fleste av våre barn er født med unormale kroppsfunksjoner og defekter. Det merkes kanskje ikke umiddelbart.  
For i det hele tatt å kunne ha mulighet til å ha god helse, må et voksende foster få alle råvarer det er behov for. Det må være beskyttet mot giftstoffer som kan forstyrre den delikate byggeprosessen. Dessverre er dette ikke tilfellet i den vestlige verden i dag.  Uheldigvis har fostre ofte en mangelfull tilgang til essensielle råvarer og er utsatt for en rekke giftstoffer og stråling fra mobiler og trådløse nettverk. Overdreven bruk av medisiner og rusmidler vil også hindre et foster fra å utvikle seg slik det skal. Dette gir grobunn for sykdom og ubalanser for resten av livet.
Blant de mange giftstoffer som går fra mor til barn er kvikksølv. Kvikksølv fra tannfyllinger, vaksiner og fisk, forstyrrer enzymer som styrer hvordan fosterets hjerne er strukturert. Selv små endringer i hjernens struktur vil påvirke atferd, læring, høyere nivå av tenkning, og andre hjernefunksjoner, inkludert kontroll av immun, hormon, og fordøyelsessystemet.

Fluor er et annet problem. Fluor tannkrem og fluor-forurensede matvarer utgjør en enorm helserisiko for de ufødte. Det er veldokumentert at det bl.a. senker IQ.  Kunstige søtningsmidler er en stor fare. Dette  finnes i light drikker og matvarer. Det danner en rekke svært giftige kjemikalier som kan skade fosterets DNA, endrer hjernens funksjon, og bidrar til kreft.

Medisinsk intervensjon er en av våre viktigste årsaker til sykdom, og uten tvil vår største dødsårsak. Medisin er gammeldags og en uvitenskapelig tilnærming til helse. Det har ført til en rekke episke tabber: røntgen, vaksinasjoner, unødvendig kirurgi, og reseptbelagte legemidler. Hver av disse forårsaker cellefeil og har ødeleggende effekt på helsen.
Vaksiner har vært nevnt som «et medisinsk angrep på immunsystemet.» Kanskje den største bommert av alt har vært antibiotika. Antibiotika endrer kroppens kjemi fundamentalt og forårsaker sykdom av alle slag. 

Antibiotika endrer den mikrobielle balansen i mage-tarmkanalen, som fører til en kaskade av hendelser med ødeleggende effekter. Gastrointestinalkanalen fungerer både som en hjerne og som en master for svært mange prosesser i kroppen, samt styrer immunsystemet. Endring av balansen av mikroorganismer i tarmen forandrer dens kjemi, som påvirker både nerve- og immunsystemet.

Dette er i stor grad ansvarlig for våre epidemier av nevrodegenerative sykdommer (Alzheimers, ALS, multippel sklerose, Parkinsons, etc.) og immun sykdom (allergi, astma, leddgikt, lupus, AIDS, etc.). Unormal tarmflora bidrar til cellemangel ved å hemme nedbrytning og produksjon av viktige næringsstoffer, og ved å forårsake malabsorpsjon. Det bidrar til toksisitet gjennom produksjon av unormale bakterier og sopp endotoksiner. Disse toksiner forstyrrer proteinsyntese og produksjon av energi, forårsaker tretthet og til slutt en økende celledød.
Å vite at sykdommen er et resultat av feil i celler og forstå hva som forårsaker feil gir oss kraft til å forebygge og reversere sykdom.

Ved å gi våre celler kun det de trenger og unngå giftstoffer og belastende stråling, kan sette en stopper for vår epidemi av kronisk sykdom.

Begynn i dag med disse endringene, og du vil fort skjønne at dagens skolemedisin er et svært så dårlig alternativ tilnærming i søken etter god helse og et langt liv.

Sats heller på naturen og de metoder den har utviklet gjennom millioner av år. Vi kaller det naturlig tilrettelegging på kroppens premisser.

Jo mer vi fjerner oss fra naturens prinsipper jo mer sykdom vil vi få.

 

tormod-holt-bioenergiser

Mvh Tormod Holt

Evig optimist om at folk flest en dag får opp øynene for hva sykdom egentlig er.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Close search
Back To Top